Șezătoare în Grădina cu Bureți

Există Grădina cu Bureți? Unde se află ea, dar mai ales ce sunt aceștia? Cum sunt șezătorile de altădată, ni le putem închipui?

Am auzit adesea că pe vremea bunicilor noștri, oamenii „porneau” culesul alături de alți oameni, oamenii erau veseli, dornici să primească recolte bogate, oamenii își împărtășeau bucuria cu cei apropiați. Erau cu toții laolaltă, se ajutau unii pe ceilalți, păstrau cu mare sfințenie tradițiile toamnei. Oamenii erau simpli, erau frumoși, se bucurau de natură, dar mai ales de roadele sale, de tot ceea ce așezau în căruță spre a duce acasă. Privim adesea spre poveștile de altădată, dar astăzi, în cinstea lor, a celor ce au iubit atât de mult munca câmpului, roadele și tradițiile culesului, Prodnat a creat Șezătoarea din Grădina cu Bureți.

Am ales să dăm startul diferit activităților de toamnă, am ales bucuria tradițiilor, am ales să le facem cunoștință tuturor cu bureții naturali, cu verdele plin din grădină, cu roadele acestor mici dovlecei cățărători.

Șezătoarea din Grădina cu Bureți a pornit în luna septembrie. Am stat cu porțile deschise, i-am așteptat pe toți cei ce au vrut să participe la cules, pe toți cei ce au vrut să se bucure alături de noi, dar mai ales pe cei ce au vrut să vadă cum arată acest burete natural, fructele de Lufa, care sunt beneficiile, cum îi putem folosi în bucătărie.

Ne-am bucurat de oaspeți mulți, dar mai ales de multe ajutoare.

Obiecte de artă tradițională, momente artistice deosebite susținute de Viorica Mogoș, au fost acele „condimente” care au adus plus valoare șezătorii noastre. Ne-am simțit ca la țară, acolo unde bunicii noștri cântau, spuneau povești, dansau, erau veseli de tot ceea ce primeau toamna de la natură.

Am încercat să imităm tot ceea ce a fost odată, să simțim mirosul vremurilor de odinioară, ne-am bucurat din plin și de atunci avem mult mai mult sport la cules, la împachetat bureți și la trimis către cei doritori să îi folosească.

Despre Prodnat și bureții naturali

Prodnat este o companie românească, ce se află situată în județul Brăila. Practică agricultura tradițională, iubește grădinile verzi, dar vrea să aducă „diferitul” în agricultura tradițională. De aceea, am ales Lufa și porumbul albastru, oferindu-le tuturor bureți naturali și mălai pentru mămăligă albastră, bureți pentru bucătărie, pentru îngrijirea pielii, uleiuri, dar și produse de patiserie făcute din mălaiul bine măcinat la morile tradiționale.

Prodnat sprijină agricultura românească, oferindu-le tuturor celor ce vor să își transforme pământurile în grădini cu profit, în spații verzi, în pământuri bine lucrate.

Mai multe detalii despre noi, găsești aici: https://prodnat.ro/