bureti

Luffa

Bureții Lufa sunt fructele uscate ale unei plante fara echivalent de la se folosesc atât fructele ca bureți naturali, cat si semintele cu un continut mare de ulei cu proprietati benefice.

Unele varietati de lufa se pot consuma si ca aliment, atunci cand fructele sunt mici.

Planta de lufa, in timpul vegetatiei este o foarte usor de dirijat in amenajari utilitare in gradina, fiind o planta care infloreste pe tot sezonul de vegetatie, din mai pana la caderea brumei.

Despre BUREti

Spui bureți lufa? Mai mult ca sigur când îi vei privi vei ajunge cu gândul la castraveți și asta pentru că planta seamănă destul de mult. Lufa înseamnă grijă pentru mediu, dar mai ales o grădină verde, ușor de îngrijit.

Aliment

Iată un alt beneficiu al bureților naturali Lufa! Aceștia, culeși atunci când sunt mai mici, sub 12 cm, pot fi un bun aliment, folosit mai ales în salate.
Uleiul presat din seminte de lufa la rece este un excelent ingredient pentru produsele cosmetice (ulei pentru masaj, creme, sapunuri)

Lufa în bucătărie

Dacă vrei să renunți bureții clasici, încearcă Lufa, o alternativă 100% sănătoasă.

Lufa pentru piele

Atunci când este cules târziu, Lufa devine aspru la atingere, fiind des folosit mai ales pentru îngrijirea pielii.

Bureți naturali

Lufa înlocuiește bureții clasici din plastic cu unii naturali, mai sănătoși, dar mai ales cu grijă față de mediu.

Sănătoși

Se spune că tot ceea ce crește în grădină este și sănătos. De aceea, recomandăm Lufa ca fiind acea plantă ușor de cultivat, de îngrijit și mai ales cu rezultate bune pentru sănătate.

Lufa, cultivat în grădina bunicii!

Lufa poate fi cultivat oriunde. Singurul lucru de care ar fi bine să ții cont este că au nevoie de soare mult.

Categorii de produse

utilizari bureti luffa

Bureții Lufa înlocuiesc cu multă ușurință bureții din plastic. Se folosesc ca fiind varianta naturală a bureților clasici, reușind să ofere cele mai bune rezultate atât în bucătărie, cât și în baie. Mai ales atunci când sunt culeși mai târziu se usucă mai bine și se folosesc chiar și pentru pielea aspră.

Bureții Lufa înseamnă sănătate, aer proaspăt, munca câmpului. Nu ezita să participi și tu la atelierele organizate de Prodnat pentru a vedea cât de simplu este totul.

Cultura de luffa

Bureții Lufa înseamnă cultura din grădină. Este o plantă cătărătoare, anuală, având o tulpină de 7-9 metri lungine. Se dezvoltă într-un climat cald, cu lumină, dar crește și în zone semiumbroase. Iubește apa, dar nu în exces.

Plantare

Lufa se face prin plantarea răsadurilor în prima parte a lunii mai.

Palisare

Palisarea plantei este necesară – ca atare, plantele se agață pe spalieri sau plase.

Îngrijire

Planta are nevoie de apă periodic. Lucrările specifice de îngrijire sunt cele de dirijare a lujerilor și copilire.

recoltarea

Lufa este o plantă cu un ciclu lung de vegetație. În funcție de zona de cultură recoltatul poate începe de la sfărșitul lunii august până toamna târziu, după căderea brumelor.

Partenerii noștrii