Buretele Lufa – simte diferența pe pielea ta

Buretele Lufa are numeroase întrebuințări și asta pentru că  Lufa este o plantă care face parte din familia castravetelui (Cucurbitacee). Culese în stadiul timpuriu de dezvoltare, fructele acestor specii sunt consumate ca legume. Popularitatea lor este foarte mare în China și Vietnam. Pentru maturizare, planta are nevoie de aproximativ 150-200 de zile călduroase. Fructul bine copt este fibros și poate fi utilizat ca burete în băi și bucătării. În acest scop, după maturizare, fructul este lăsat să se usuce. Semințele sunt utilizate, de asemenea, având beneficiile lor prin conținutul mare de ulei din care se produce uleiul industrial. Leguma este utilizată la prepararea unor feluri de mâncare foarte diversificate. Fructele necoapte sunt bogate în vitaminele B, K, E, C și in microelemente și macroelemente. De aceea, leguma oferă o varietate largă în ceea ce privește alimentația, vitaminizând organismul.

   Datorită faptului că înflorește pe tot parcursul vegetației, de la sfârșitul primăverii până la apariția brumei, planta este simplu de orientat în amenajările grădinilor. Astfel, ea este considerată o liană decorativă pentru grădinăritul vertical. În perioada de înflorire, planta poate să schimbe aspectul unei grădini, datorită florilor sale de dimensiuni mari. Ea este prinsă de pereți, garduri sau pe foișoare, și oferă un decor deosebit.

   Asemănătoare cu dovleceii obișnuiți, atunci când sunt coapte, fructele sunt albe la interior și au multe semințe. Pe lângă aceste întrebuințări, fibrele de dovleac sunt utillizate și la fabricarea materialelor speciale pentru izolarea termică, diferite tipuri de sigilii, bureți pentru roțile de vagon și filtre pentru motoare de tip diesel. În SUA, fibrele sunt folosite pentru realizarea unor căști cu proprietăți de absorbție a sunetului. Căștile sunt destinate soldaților. În plus, planta este folosită în tratarea unor boli și în confecționarea unor articolelor de îmbrăcăminte naturale.

Buretele Lufa care face minuni

Cu toate că are atâtea proprietăți benefice, planta nu este cunoscută de multă lume. Materialele artificiale sunt mai des utilizate și mai populare în zilele noastre. Totuși, un produs realizat din fibrele de Lufa, pe care sigur l-ai văzut măcar o dată, este buretele de baie.  Acesta îți poate aduce mai multe avantaje decât bureții clasici pe care cu toții îi avem acasă.

Eficacitate și calitate pentru buretele Lufa

Un produs ecologic, buretele natural ajută la curățarea mai bună a pielii, exfoliază și masează în același timp. Funcțional și  durabil în timp, el aduce beneficii și în ceea ce privește sănătatea, prin îmbunătățirea circulației sângelui.

 Calitatea este unul dintre factorii importanți de luat în considerare atunci când dorim să achiziționăm un produs, indiferent de categoria din care face parte. Așadar, dacă și tu ești interesat de calitatea produselor pe care le utilizezi, buretele Lufa este ceea ce îți trebuie pentru a completa ritualul de înfrumusețare și îngrijire. Ai ocazia să înlocuiești bureții simpli, cu unul natural, mai sănătos, mai rezistent, și să ai grijă de mediu în același timp.

Cum se utilizează buretele Lufa?

Bureții de baie sunt utilizați pentru îndepărtarea stratului de piele aspră, uscată, ajută la exfoliere. Ei sunt alcătuiți din fibre dense ale fructului și sunt foarte rezistenți. Structura este fermă, dar ei devin cu ușurință mai netezi atunci când sunt înmuiați în apă caldă. Buretele de Lufa este folosit atât în stare umedă, cât și uscată. Pentru a nu leza pielea, mai ales în cazul în care aceasta este foarte sensibilă, este de preferat să fie utilizat sub formă umezită. Pentru exfoliere se poate utiliza împreuna cu produse ușor abrazive. Dacă dorești să scapi de celulită, poate fi o soluție pentru tine. Nu uita, însă, de hidratarea corespunzătoare după masajul anticelulitic. Masajul cu un astfel de burete ameliorează stresul, ajutându-te să te relaxezi. Folosirea sa înainte de epilare este benefică, ajută la deschiderea porilor, permițând firelor crescute sub piele să iasă la suprafață.

  Folosirea buretelui Lufa, în mod regulat, va duce la eliminarea toxinelor, la diminuarea țesutului adipos, la revigorare și relaxare. La final piele ta va fi catifelată și mult mai plăcută la atingere.