Amenajarea grădinii – lufa

Amenajarea grădinii înseamnă mult pentru toți cei ce locuiesc la curte. Încă din momentul în care apare prima rază de soare mai puternică,  ne gândim cum să găsim acea soluție verde care să ne țină la „umbră”, departe de razele soarelui. Ne gândim la tot felul de soluții, care mai de care mai inovative, ne folosim de puterea plantelor cățărătoare, dar cu greu ne gândim că am putea aduce diferitul în propria noastră curte, în amenajarea grădinii. Lufa nu este o plantă știută de toți cei din jurul nostru, dar am putea spune că face de-a dreptul minuni.

Lufa în amenajarea grădinii

Lufa este cunoscută de demult, ținând cont mai ales de produsele de-a dreptul uimitoare pe care le putem folosi de la această plantă verde, înaltă, de dimensiuni considerabile, care crește ușor, chiar în mijlocul grădinii noastre. Nu este nimic greșit să alegem lufa drept acel uimitor lăstar pe care să îl plantăm în grădină și care să ne țină departe de razele soarelui, să ne aducă acea mireasmă de verde, la care râvnim cu toții încă de la venirea primăverii.

Lufa este potrivită chiar și pentru o amenajare ambientală a grădinii. Este o plantă înaltă, ce se dezvoltă pe vertical, fiind prinsă din loc în loc pe o plasă de sârmă pentru a se menține dreaptă. Seamănă destul de mult cu vrejul de castravete sau de dovlecel, ba chiar și fructul de lufa este asemănător. După plantare, grădina devine verde destul de ușor, crește repede, fiind o plantă iubitoare de soare și de apă, astfel că te vei bucura mai mult ca sigur când vei vedea de jur împrejurul tău atât de mult spațiu verde, frumos amenajat.

Lufa, din plantă ornamentală transformată în burete natural

Lufa este cunoscută de mulți drept acel burete natural care îl poate înlocui cu ușurință pe cel artificial, protejând mediul mai mult decât orice și în același timp având grijă de pielea sensibilă, fiind un burete folosit și pentru îngrijirea pielii.

Se lasă fructul să se coacă bine, iar atunci când este uscat, se curăță ușor și mai apoi se folosește drept burete.

Beneficiile sunt de-a dreptul uimitoare, dar mai ales vei fi extraordinar de surprins să vezi cum lufa se transformă încet încet în acel burete numai bun de spălat vasele din bucătărie, dar și de îngrijirea tenului atunci când te afli în baie.

Prodnat, alături de tine atunci când vrei să cultivi lufa

Dacă te-ai decis și vrei să cultivi lufa, dacă tocmai ce urmează să iei în calcul amenajarea grădinii pentru perioada următoare, Prodnat îți oferă cele mai bune soluții și se află aproape de tine, oferindu-ți suportul de care ai nevoie pentru ca grădina ta să înverzească de-a dreptul în timpul sezonului cald.

Lufa este o plantă agățătoare, ce oferă multă umbră grădinii tale, dar și numeroase întrebuințări ale fructului.

Se înmulțește prin semințe. Prodnat îți pune la dispoziție tot suportul necesar pentru ca Lufa să poată fi cultivată în grădina ta, să beneficieze de cele mai bune condiții de creștere și îngrijire. La noi nimic nu este un secret, la noi totul este posibil, iar la tine, grădina va deveni verde, cu ajutorul LUFA.

Dacă vrei să cultivi Lufa, nu ezita să ne contactezi aici și vom fi bucuroși să îți fim alături!