PORUMB
ALBASTRU
Prodnat este principalul distribuitor de malai porumb albastru cultivat in România de Ferma de legume Iosiflor din Braila. Avantajele acestui produs sunt considerabile pentru sănătate.
DESPRE PORUMB
Porumbul albastru cucerește piața produselor sănătoase din România. Are numeroase proprietăți pentru sănătate, conține puțin zahăr și o cantitate mare de proteine. Primele semințe de porumb albastru au fost puse în pământ de indienii Hopi din Arizona. Astăzi se află pe băncile Universității din Galați pentru cercetare, beneficiile fiind numeroase.
Mai nutritiv
Porumbul albastru conține cu 20% mai multe proteine și cu 3% mai puține glucide, potrivit Laboratorului de Analize Fizico Chimice și Microbiologie ale Alimentelor din cadrul Facultății de Chimie Alimentară din Galați.
Bun și natural
Porumbul albastru face parte din produsele obținute sănătos, din cultivarea cu atenție a pământului. Ținem cont de fiecare etapă de lucru a pământului și o facem ca la carte.
Producție locală
Porumbul albastru agricultură, locuri de muncă, creștere pentru fermierii români.
în alimentație
Porumbul albastru înseamnă mămăligă albastră și nu numai – vorbim despre fursecuri, pufuleți, produse de patiserie, ce beneficiază de o aromă deosebită, dar și de multe proprietăți pentru sănătate.
Grijă pentru Natură
Porumbul albastru înseamnă producții în creștere în România, dar și pământ bine lucrat și îngrijit.
Nou și sănătos
Porumbul albastru înseamnă sănătate, alimentație ca la carte, înseamnă noutate!
Categorii de produse
Malai Albastru
Malaiul din porumb albastru are un continut cu 20% mai mare de proteine si cu 30% mai putine glucide decat orice alta faina. In plus contine antocianini – au un efect puternic antioxidant.
Malai Albastru
Mamaliguta din acest malai are un gust fin, usor dulceag.
Malai Albastru
Malaiul este obtinut dintr-un porumb cultivat in ferma ing. Nicu Bogdan din Braila. Analizele de calitate le-am facut in laboratorul Facultatii de Chimie Alimentara din Galati.
utilizari porumb albastru
Atunci când spui porumb albastru te gândești că poate ar fi vorba despre o ficțiune. În realitate, porumbul albastru înseamnă boabe de culoare mov, prezente cu toate pe un știulete de dimensiuni asemănătoare porumbului clasic.
Utilizările porumbului albastru sunt numeroase, dar toate au la bază alimentația sănătoasă, stil de viață, atenție acordată alimentelor pe care le consumăm.
- Mămăligă albastră – are mai multe proteine, dar mai puține glucide. Poate că ar putea fi consumată și de cei ce suferă de diabet.
- Fursecuri albastre – iată ce simplu ai putea transforma totul! De la agricultura făcută pe terenul arabil, ajungi la produse cu gust, căutate în patiserii.
- Prăjituri cu mălai albastru – cu puțină imaginație, putem aduce mălaiul albastru în cele mai delicioase prăjituri dietetice.
- Fulgi de porumb albastru – da! Este posibil! Fulgii clasici, gălbui s-ar putea transforma într-unii de culoare mov, încântând imaginația copiilor mici.
- Pufuleți – iată că mălaiul albastru ajunge și aici. Închipuie-ți că mănânci pufuleți albaștri, dar mai ales acordă atenție proprietăților produsului!
Cultura porumb albastru
Porumbul albastru este cultivat în Brăila la Ferma de legume Iosiflor în condiții de minime tratamente, respectând toate standardele de calitate și protecție a mediului.
SEMĂNAT
Semințele de porumb albastru se introduc în pământ la o adâncime de circa 3 centimetri.
Germinare
Semințele de porumb albastru germinează în circa 7-12 zile de la însămânțare.
Maturitate
Cultura de porumb albastru ajunge la maturitate în circa 100 de zile de la însămânțare.
Condiții
Soarele, apa și protecția în fața dăunătorilor – sunt condiții esențiale pentru ca cultura de porumb albastru să fie optimă.