Mihaela Dumitru este inginer cu un doctorat in domeniul chimiei alimentare care implementeaza in mod constant concepte inovatoare in produsele lansate pe piata de organizatia pe care o conduce, Alfino Prod.
ALFINO PROD isi propune sa ofere clientilor sai o gama noua de produse, realizate in totalitate din ingrediente naturale, de calitate, care sa raspunda cerintelor unui stil de viata sanatos si sa poata fi consumate atat de catre copii, cat si de catre persoane cu probleme sau restrictii de nutritie.
Obiectivul este acela de a oferi deserturi bune, placute la gust, fara adaos de zahar , realizate din fainuri integrale sau cu diverse alte tipuri de fainuri fara gluten , dar cu o multitudine de alti nutrienti si continut ridicat de fibre si minerale, din grasimi vegetale nehidrogenate , caracterizate in general printr-un aport caloric redus , produse cu o “eticheta curata”.
Din aceasta gama fac parte o serie de fursecuri si briose dietetice, care au in compozitie malai albastru, alaturi de alte fainuri speciale, de migdale, de cocos, de secara, de ovaz, indulcite cu zahar din flori de cocos si/sau alti indulcitori naturali.
Prima intrebare a celor care au vazut si degustat produsele a fost ” cu ce este colorat malaiul?”
Raspunsul este simplu- nici porumbul, nici malaiul obtinut din el nu sunt colorate, sunt naturale 100%,
Porumbul are boabele de culoare albastru-violet, iar prin macinare rezulta un malai alb, cu mici incluziuni de culoare albastra, provenite din coaja boabelor de porumb.
Produsele preparate din acest malai dezvolta o culoare brun-violacee, datorita continutului ridicat de antociani din compozitia sa ( circa 20mg/100g s.u.). Acelasi continut ridicat de antociani determina si valoarea principala a acestuia, o activitate antioxidativa ridicata, de circa 75mMolTrolox / g s.u. Un alt avantaj al utilizarii acestui tip de malai este dat de continutul mai redus de glucide si cantitatea dubla de fibre fata de un malai obisnuit.