Malaiul albastru – inspiratie in bucatarie pentru Doina Ciuban

Doina Ciuban

In apropiere de Arad, intr-o zona cu un peisaj molcom de poveste am intalnit o „inima” de femeie cu energie, imaginatie si pricepere cat nu poti cuprinde cu mintea!

In gradina cu mirodenii de la Paulis am intalnit-o pe Doina Ciuban.

„Cultivam organic in gradina 30 de plante aromatice vechi romanesti perene sau anuale folosite in bucatarie ca si condimente atit prospete cit si uscate….Sunt plante aromatice vechi romanesti pe care gospodinele le foloseau pentru aromatizarea mincarurilor.”

Si langa mancarurile bine aromatizate se potriveste si o mamaliguta sau un papanas cu malai albastru!

Esentele tari au la baza mirodenii de gradina!

Galuste cu sos de mure / Supa de rosii galbene cu galuste mov / Mamaligute pane

Cine este Doina?

“O data cu pasiunea pentru plante aromatice am descoperit si pasiunea pentru distractie in bucatarie. Urasc sa gatesc , ma plictisesc sa fac acelas lucru. Plantele aromatice mi-au adus imaginatie , gust si chef de gatit!

Pe langa plantele din gradina de mirodenii, orice produs inedit cum este malaiul albastru imi pune in miscare ideile si imaginatia provocandu-ma sa fac ceva nou, traznit, gustos si aratos!

Impartasesc cu cei care vin la gradina mea  toate lucrurile descoperite in bucatarie gatind cu mirodeniile cultivate aici, plante aromatice bune pentru sanatate.

“Gradina de mirodenii Paulis”este o insula sau o baza de unde cei care ii calca pragul pot lua idei sanatoase ,  idei de afaceri , cu buna dispozitie , cu multa energie!

Eu sunt doar un gradinar , un bucatar vesel si o gazda primitoare ….restul sunt ceea ce vede fiecare cind ma cunoaste, cind se plimba printre plantele aromatice si cand gusta din preparatele mele!’

Va invit sa cunoasteti ce a facut Doina cu acest ingedient inedit care a strabatut tara pentru a ajunge la ea!