Mălaiul albastru – ingredientul secret al rețetelor gustoase și sănătoase

Făina din porumb albastru este antioxidantă și conține antocianini, fapt care îi și determină culoarea de albastru-violet. Acest tip de mălai aduce multe avantaje atât pentru persoanele care vor să aibă o alimentație sănătoasă, să țină un regim, cât și pentru cele care au anumite afecțiuni. Așadar, el poate fi utilizat în preparate care să ajute la menținerea, în limite normale, a tensiunii arteriale și a glicemiei. 

Datorită faptului că nivelul său de zahăr este scăzut, și are un conținut bogat în proteine, el este recomadat persoanelor care suferă de diabet. Un regim din care sunt excluse alimentele procesate și în care este introdus un conținut mare de fibre, va ajuta la a avea un nivel echilibrat de zaharuri în organism. De asemenea, mălaiul albastru ajută la o digestie mai bună, având și proprietăți antiinflamatorii.

 În plus, datorită canțității mari de antioxidanți, el poate elimina efectele nocive determinate de radicalii liberi. Alte beneficii ale sale sunt susținute prin  faptul că ajută la tratarea sindromului metabolic, care crește riscul de apariție a accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor cardiovasculare sau a diabetului. În același timp, datorită conținutului de zeaxantină și luteină, mălaiul albastru este folosit si de către persoanele cu probleme de vedere, deoarece el menține sănătatea ochilor.