Lufa este un fruct uscat, cel mai adesea folosit ca burete pentru baie, pentru masaj, ca accesoriu cosmetic.
Faptul ca este un produs natural cu un continut ridicat de saponine naturale in fibra sa, il face un excelent exfoliant. Dar trebuie sa stiti ca folosirea lui necorespunzatoare poate cauza mai multe probleme decat beneficii!
Buretele de lufa necesita o atenta curatare si dezinfectare, in mod regulat!
Fragmentele de piele exfoliata prinse in structura umeda a buretelui formeaza un mediu excelent de dezvoltare a bacteriilor si fungilor care sunt apoi introduse sub piele la o folosire ulterioara a buretelui neigienizat!
Eu recomand spalarea lor cu detergenti organici si dezinfectarea cu apa firbinte, eventual cu un inalbitor cu oxigen activ. Buretele are un sistem natural de drenare a apei si a reziduurilor prin canalele interioare! De aceea eu prefer feliile de lufa in locul buretilor confectionati, care au cusatura continua (chiar daca cei din urma au un aspect mai comercial!!!)
Este obligatoriu ca buretii sa fie pastrati intr-un mediu uscat pana la urmatoarea folosire.
Deasemeni este foarte important sa alegeti structura de lufa potrivita in functie de sensibilitatea la exfoliere a pielii dumneavoastra!
Eu nu recomand folosirea uscata a buretelui pentru ca poate cauza iritatii ale pielii (daca aveti o piele sensibila).
Folosirea umeda a lufei asigura o exfoliere mult mai blanda si produsele cosmetice sunt mai bine fixate in straturile pielii.
Igiena corespunzatoare si alegerea unor produse cosmetice de calitate, din surse naturale, sustenabile, testate dermatologic sunt conditii esentiale pentru a obtine cele mai bune rezultate

Author admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *