
Chiar daca planta are o perioada lunga de vegetatie si fructele uscate (cu valoare economica) se pot recolta treptat dupa mijlocul lunii august, o corecta prelucrare si depozitare a acestora face ca productia sa poata fi valorificata in extrasezonul agricol fara pierderi semnificative. Pentru orice cultivator, lufa poate fi planul „B”, un venit suplimentar, clienti din alt specrtu economic!
Lufa – planta decorativa – valorifica pe verticala orice suprafata mica de teren, cu putina imaginatie se pot crea locuri foarte placute de odihna la marginea altor culturi valoroase (lavada, de eexemplu)
Lufa – planta melifera – albinele viziteaza florile voluptoase care apar esalonat de la sfarsitul lunii mai pana la caderea primelor brume
Lufa – buretele natural pentru baie – produsul cel mai pretios si usor de valorificat obtinut din mezocarpul uscat al fructelor, acea masa reticulara, spongioasa si elastica cunoscuta drept burete natural!
Semintele de lufa – contin procente importante de ulei comestibil, si cantitati importante din principalii aminoacizi esentiali necesari in hrana animalelor, fiind o componenta valoroasa in mixurile de furaje combinate.
Epicarpul (coaja buretilor) si tulpinile uscate, tocate, sunt baza unui compost bogat in nutrienti